Οκ, έχω βασανιστεί πολύ στη ζωή μου ! Όχι σωματικά τσού, αλλά έχω "κάψει" δεκάδες φορές τα πολύτιμα και αγαπημένα εγκεφαλικά κύτταρα μου! Και πονάει το άτιμο, πονάει παντού, στη διάθεση, στο χρόνο, στη τσέπη, εκεί και αν πονάει το άτιμο το εγκεφαλικό βαβά! Αλλά μυαλό δεν βάνω, όχιιι εκεί εγώ μαζόχα! Μπάτ, φιλοσόφησα το θεματάκι και είπα να το ρίξω ολίγον στην τρελή ! Υδατανθρακοφόλες εσείς? Αβαβάου παπάπου εγώ ! Χά ! Σιγά μη τα βάψω μπλάκ, όχι αγάπη μου δεν θα με λαλήσετε εσείς εγώ θα σας λαλήσω ! Στην Ετικέτα βιβλία ( -) γουέλ,τοποθετούμε εκείνα που μας έκαναν να σφυρίζουμε αδιάφορα ! Αντίθετα στην Ετικέτα βιβλία (+) τοποθετούμε με στοργή, αυτά που ξεχωρίσαμε, σχολιάζοντας τα, με τον δικό μας αλαμπουρνέζικο τρόπο ! Οπότε μη περιμέντε, σοβαρές κριτικές ή λογικά σχόλια, με τίποτις....... όπως το αντιλαμβάνομαι, έτσι θα το μεταφέρω ! Τώρα όσοι καταλάβατε καλώς, όσοι πάλι δεν .........γουέλ κάμ στη λέσχη, διότι έτσι μας αρέσει !

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ντόριαν Γκρέυ - Φάουστ κ.λ.π. !

Σερφάροντας στα κύματα του ιντερνέτι , είπα να κάνω μια στάση φορ βιενουά και μπίρι-μπίρι , σε μια ομάδα , που τα μέλη της , κοσμούν, αυστηρά μόνο γούμεν, κουκλίτσες , σμάρτ (όχι το γνωστό τουτού), τσίνιους , άνευ κόμπλεξ και άνευ περηφάνιας και προκατάληψης !Ξαφνικά τσούππππππ, πέφτει ο οφθαλμός μου , σε ένα φρές προσωπάκι , ξανθούλικο , κούτσικο, κοριτσάκι , που στη φωτό της , κάτι μισοέκρυβε το γλυκό της μουτράκι ! Το ονοματάκι της ντάμπλ, το ένα είναι ίδιο με την αρχαιότατη Θεά μας , την κοπελιά εννοώ με το τόξο , που προστάτευε τα δάση , τα παιδάκια, της μαμάδες, το κυνήγι (εδώ μου το χαλάει ολίγον ) κ.τ.λ. και το άλλο είναι σαν το απαλό , πολυτελές υφασματάκι, που σιάχνουμε τα καλά μας ρουχαλάκια ! Δεν ρώτησα, παρότι μπάνισα , τι κρατούσε η γλυκούλα και αρχίσαμε τα χάχα και τα χούχου στην ομάδα, την αυστηρά γυναικεία ! Πέρασαν μέρες, ίσως και βδομάδες, για να είμαι ειλικρινής, μέχρι να αποφασίσω να μου λύσει τελικά την απορία !Και μου απάντησε το γλυκούλη μου και επειδή μου άρεσε ο τρόπος που λέγαμε τα χάχα και τα χούχου , συν ότι το αλάθητο ένστικτο μου, δεν μου βάραγε ντουντούκες, το πήρα αυτό που κρατούσε η ξανθούλα ! Ναι σωστά μαντέψατε, τι άλλο από μπούκ θα μπορούσε να ήταν ? Ο τίτλος του γουέλ, είναι αυτό που δεν θέλουμε με τίποτις να δούμε, όταν κάνουμε τα νάνι μας, ή σου θυμίζει τον άθλιο , προδότη στα γνωστά στενά που πήγαν κρίμας κι άδικο 300 παλικάρια Λάκωνες, παρακαλώ ! Και ξεκίνησα την ανίχνευση χαλαρά, στην άνετη πολυθρόνα μου ! Μέγα λάθος μου, που δεν είχα βάλει το φαγάκι μου από βραδύς να το έχω έτοιμο, όταν θα γυρνούσε το σπλάχνο μου απ' τη δουλειά , νηστικό θα έμενε το δόλιο, αν δεν είχαμε στη γειτονιά , τη σουβλακερί που δόξα, ανοίγει απ' το μεσημέρι ! Πως ήταν δυνατόν να το αφήσω από τα χέρια μου ? Πως να αντισταθώ, στο γλυκό αγόρι με τα δικαιολογημένα θεματάκια του, που το τυραννούσαν ? Στον φάδερ του, που σου 'ρχεται να γίνεις πατροκτόνος , μπάτ μετά τιμά και με το παραπάνω το καθήκον του σαν γονιός ? Στη γλυκιά μάδερ του, που ζει στην κοσμάρα της, μπάτ άφτερ τη φοβήθηκε το μάτι μου, έτσι όπως μεταμορφώνεται σε λέαινα για το καμάρι της ?Στην όμορφη κοπελιά, εκεί να δείτε θεματάκια,που έχει να προσπεράσει το κορίτσι μας ! Στο μαγευτικό τοπίο , που στέλνουν με το έτσι θέλω το αγόρι μας για βεκέσιον ? Τίποτις δεν είναι όπως φαίνεται σ' αυτή την ιστορία ,τα πρόσωπα πολλά , τα συναισθήματα ακόμα περισσότερα ! Σασπένς, μύστερι, γρίφοι, ρομάντικ, λάβ,άφθονη λάβ,γέλιο, κλάμα, ταραχή,όλα τα συστατικά για ένα μοναδικό , αξέχαστο ταξίδι στο ομιχλώδες τοπίο της ιστορίας μας τούτης ! Μπάτ η γλυκούλα συγγραφέας μας έκανε κάτι πολύ μπάντ, μας άφησε άπονα στην αναμμένη θράκα και περιμένουμε τη συνέχεια , τσάκα-τσάκα εύχομαι, μπικόουζ κάνει πολύ ζέστη πάνω στον άνθρακα ! By ! Τίτι Βάντα



3 σχόλια:

  1. Τι ωραια που τα λες αγαπητη Βαντα!!!!!!!!!!!!!Απο τα καλυτερα βιβλια που διαβασα και η συγγραφεας πολυ πολυ αγαπητη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι να πω.....δεν ξέρω πόσες χιλιάδες λέξεις αποτελούν τους Εφιάλτες, οι δικές σας όμως κάνουν το όνειρο μου πραγματικότητα. Ευχαριστώ που ακολουθήσατε τον Ρέιμοντ στο ταξίδι, ευχαριστώ για τα τόσο ωραία λόγια και υπόσχομαι ότι η συνέχεια μπορεί να μην είναι τόσο τσάκα - τσάκα όσο θα θέλαμε όλοι....αλλά θα κάνει τον άνθρακα να αρπάξει φωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα της τραβήξουμε τις κοτσίδες μας δε τη γλυτώνουμε την χαιτομάχη ! Αυτό το : όχι τσάκα τσάκα τι το θέτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή