Οκ, έχω βασανιστεί πολύ στη ζωή μου ! Όχι σωματικά τσού, αλλά έχω "κάψει" δεκάδες φορές τα πολύτιμα και αγαπημένα εγκεφαλικά κύτταρα μου! Και πονάει το άτιμο, πονάει παντού, στη διάθεση, στο χρόνο, στη τσέπη, εκεί και αν πονάει το άτιμο το εγκεφαλικό βαβά! Αλλά μυαλό δεν βάνω, όχιιι εκεί εγώ μαζόχα! Μπάτ, φιλοσόφησα το θεματάκι και είπα να το ρίξω ολίγον στην τρελή ! Υδατανθρακοφόλες εσείς? Αβαβάου παπάπου εγώ ! Χά ! Σιγά μη τα βάψω μπλάκ, όχι αγάπη μου δεν θα με λαλήσετε εσείς εγώ θα σας λαλήσω ! Στην Ετικέτα βιβλία ( -) γουέλ,τοποθετούμε εκείνα που μας έκαναν να σφυρίζουμε αδιάφορα ! Αντίθετα στην Ετικέτα βιβλία (+) τοποθετούμε με στοργή, αυτά που ξεχωρίσαμε, σχολιάζοντας τα, με τον δικό μας αλαμπουρνέζικο τρόπο ! Οπότε μη περιμέντε, σοβαρές κριτικές ή λογικά σχόλια, με τίποτις....... όπως το αντιλαμβάνομαι, έτσι θα το μεταφέρω ! Τώρα όσοι καταλάβατε καλώς, όσοι πάλι δεν .........γουέλ κάμ στη λέσχη, διότι έτσι μας αρέσει !

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αγγελοι V S Ισχυροί !


Ότι είμαι τρελά ερωτευμένη με την φαντάστικ τέχνη του λόγου, είναι πλέον πασίγνωστο.
Ότι  προτιμούσα αλλοδαπά κοντυλοφόρα , το ομολογώ κύριοι ένορκοι, είμαι ένοχη άνευ ελαφρυντικών , μπικόουζ εθελοτυφλούσα και δεν είχα ντίπ για ντίπ  ικανό, ντόπιο κοντυλοφόρο να με κάνει να αναφωνήσω , αλαλάζοντας από χαρά.  Και ξαφνικά ήρθε  η αποκάλυψη, όχι καλέ η γνωστή, που γράφτηκε πολλά-πολλά χρόνια πριν στο όμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί μας, από τον συνονόματο του γνωστού  νονού των υδάτων.
Η άλλη μου ήρθε , η κατακούτελη , που γουρλώνεις τον οφθαλμό και χάσκει το στόμα σου , διότι  άλαλα τα χείλη των ασεβών . Η κοπελιά γνωστή μου εξ’ ακοής, μπάτ και από ένα μπουκάκι της που πολύ μου είχε κάνει λάικ , αλλά με χόρεψε και στο ταψί , μέχρι να το ξετρυπώσω το άτιμο, μπικόουζ  πολύ του άρεσε να παίζει το κρυφτό.
Κι’ αφού εξ’ ακοής, αλλά και του παιχνιδιού μου με το λίθο τον πολύτιμο, που τον βρίσκεις στην έρημο παρέα με τους κάκτους , ήμουν πολύ ευχαριστημένη, το ένστικτο μου το αλάθητο μούγκα στη στρούγκα, ούτε κιχ  δεν άκουγα, αποφάσισα να πάρω και το νέο  μπούκ της κοπελιάς που το όνομα της είναι ίδιο με τον γενναίο καβαλάρη που  τον γιορτάζουμε  πριν ή μετά τον οβελία ανάλογα την ημερομηνία , που βάφουμε και κόκκινα  αβγά.
Η κοπελιά μας μένει  σ’ ένα μέρος, δίπλα από ένα μεγάλο βουνό, που εκεί είχαν τα σαλέ τους , μια ντουζίνα ισχυρών , αντρών και γυναικών και από εκεί εξουσίαζαν όλη τη χώρα. Μαζί τους μένανε και τα παιδιά τους , τα ανίψια τους, φιλοξενούσαν πολλούς καλεσμένους , αλλά δεν  ήταν όλοι τόσο καλοί , επειδή τους γονείς τους , τους είχαν βάλει σε γηροκομεία όχι πολυτελείας , μπάτ σε κάτι υπόγεια ανήλιαγα γεμάτα υγρασία και δεν τους άφηναν ούτε μια βόλτα να πάνε, ντροπή τους με τόσα λεφτά που είχαν θα μπορούσαν να τους βάλουν κάπου καλύτερα, κάνε παιδιά να δεις καλό σου λένε μετά!
Ένα βράδυ , ένας από τους ισχυρούς που έμενε στα σαλέ, απ΄τους καλούς αυτός , διότι δεν άκουσα να βάλει τον μπαμπά και την μαμά του στο γηροκομείο, εκτός από καλός ήταν και πολύ όμορφος, του άρεσε η μουσική, το διάβασμα,  κρατούσε  κι ένα όργανο που το όνομα του , όταν το ακούγανε στη κατοχή γυάλιζε το μάτι τους σε μερικούς, ήταν πολύ παρατηρητικός, βοηθούσε  όσους πονούσαν γενικά ήταν  λαμπερή ψυχούλα, βαρέθηκε λοιπόν το σκι , και τις βόλτες που κάνανε παρέα με τα άλλα πλουσιόπαιδα και είπε να κάνει ένα περίπατο να ξεσκάσει λιγάκι, επειδή δεν ήταν και σνομπ καθόλου ,του άρεσαν τα απλά καθημερινά πράγματα στη ζωή.
Έλα μου όμως που και η κοπελιά μας, έτυχε να έχει βγει  κι εκείνη να ξεσκάσει  λίγο και μάλλον ήταν μοιραίο να συναντηθούν και μεγάλη τύχη για μας, διότι πιάσανε το μπίρι-μπίρι  και πολύ συμπάθεια έπεσε μεταξύ τους , ο πλούσιος νέος τότε αποφάσισε να της πει μια ιστορία, αλλά να μη την κρατήσει για τον εαυτό της, τσούυυυυ θα της την έλεγε μόνο αν του υποσχόταν ότι  θα την μοιραζόταν μαζί μας ! Και εκείνη  επειδή είναι πραγματικά καλή κοπέλα του είπε ναι και κράτησε την υπόσχεση της !
Θα σας μαρτυρήσω λίγα από την ιστορία, που της αφηγήθηκε, αν θέλετε να τα μάθετε όλα , μη περιμένετε από μένα δεν είμαι κουτσομπόλα. Είναι λοιπόν μια όμορφη , ευγενική κοπέλα κι έχει ένα πολύ-πολύ όμορφο φίλο που την προσέχει  συνέχεια,  δεν την αφήνει απ' τα μάτια του. Δεν ξέρει γιατί πρέπει να την προσέχει  όλη την ώρα, έτσι του έχουν πει , αλλά δεν τον πειράζει καθόλου αυτό, του αρέσει να είναι δίπλα της , θα την φυλούσε ακόμα και αν δεν του  το είχαν πει. Πρέπει όμως να πάνε σε ένα μέρος που κάνει πολύ νόστιμη πίτσα, εκεί τους περιμένουν σε ένα πολύ μεγάλο και όμορφο σπίτι, με πολλά-πολλά δέντρα και πολύ μεγάλη αυλή. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι μουσικός και πολύ ωραίος, το ξέρει ότι ο φίλος της την φυλάει και θέλει κι' αυτός, αλλά δεν τον αφήνει (ο φίλος της ) , όταν θα πάνε που λέτε εκεί ,θα μάθουν πολύ κακά πράγματα, και όχι μόνο θα μάθουν θα πάθουν κιόλας. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όλα θα αλλάξουν ξαφνικά, διότι ξέχασα να σας πω , η όμορφη κοπέλα έχει στους καρπούς της (όχι τους ξηρούς) κάτι σημαδάκια που άπαξ και τα ενώσεις γίνεται κάτι πολύ κακό, δε το γνωρίζει όμως , ούτε και ο φίλος της που την προσέχει, το ξέρει ο κούκλος μουσικός, αλλά δε του βγάζεις κουβέντα του άτιμου. Εκεί λοιπόν στο μεγάλο σπίτι με τα πολλά δέντρα κ.τ.λ. έρχονται ακάλεστοι όλη την ώρα, ανεπιθύμητοι επισκέπτες πολύ αγενείς, μπικόουζ πάνε ότι ώρα να 'ναι χωρίς να πάρουν ένα τηλέφωνο πριν. Και σα να μην έφτανε αυτό , πάνε και οι φίλοι του φίλου της , όχι για να παίξουν μαζί τους, αλλά επειδή και αυτοί φυλάνε διάφορα, του λένε να της κάνει κακό ! Αυτός όμως δε θέλει με τίποτις να της κάνει κακό, τόσα χρόνια που την προσέχει , η καρδιά του κάνει τούκου-τούκου όταν την κοιτάζει κι έτσι θα πρέπει να παίξουν αναγκαστικά , κρυφτό, κυνηγητό , χωρίς να διασκεδάζουν όμως. Όλοι θέλουν να παίξουν με την ευγενική , καλή κοπέλα μας , είναι το πασπαρτού που ανοίγει κάτι μια ορισμένη ημερομηνία , μια φορά κάθε πολλά-πολλά χρόνια και βαρέθηκαν να περιμένουν οι ανεπιθύμητοι, αγενείς επισκέπτες , που σας έλεγα πιο πάνω κι' έτσι θέλουν να την πάρουν με το ζόρι, στο δικό τους σπίτι, αλλά δεν τους αφήνουν ούτε ο φίλος της , μήτε ο κούκλος μουσικός !Εδώ θα σταματήσω να σας μαρτυράω , γιατί είναι πολλά ακόμα που θα πρέπει να σας πω κι' αυτό δεν είναι σωστό, είναι πολύ εύκολο να τα μάθετε μόνοι σας ! By : Τίτι Βάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου